3 Fördelar med att träna hemma

I detta, vårt första blogginlägg, tänkte vi ta upp några fördelar med hemmaträning. Att träna hemma blir allt vanligare. Dels eftersom träning i allmänhet ökar i popularitet, men även varefter det utvecklas bra och smidiga träningsredskap man kan ha i hemmet. Ett exempel på detta är en trappmaskin som vi såklart varmt kan rekommendera.

1. Du sparar tid!

Du sparar tid på att träna hemma

Vill du träna på ett gym eller annan anläggning för träning (simning, tennis, ridning eller vad det nu är) måste du såklart ta dig dit. Även om du har ganska nära kommer det ta en viss tid att åka fram och tillbaka. Har du istället en lång väg till träningsstället kommer du förlora mycket tid på bara resan.

Om du då istället har möjligheten att träna hemma kommer du direkt spara in restiden. Och tid är ju pengar som man så ofta konstaterar. Är man däremot en stressad småbarnsfamilj är tiden ännu mer värdefull. Ibland måste man tidsprioritera och då blir träningen tyvärr alldeles för ofta lidande.

Även om du bara tänkt ge dig ut och jogga eller promenera kommer du spara tid om du har en stepmaskin eller liknande i hemmet. Då slipper du hela momentet att ta på kläder och skor samt att ta dig ut till närmsta löparspår.

2. Du sparar pengar!

En trappmaskin sparar dig pengar!

Att träna på gym eller liknande kostar alltid pengar. Ibland kan man komma undan med ett helt ok pris men ofta handlar det om många hundralappar per månad. Köper man istället några enkla träningsredskap för hemmet handlar det bara om en engångsutgift. Det innebär att i längden kommer du tjäna på att träna hemma istället för att månad efter månad betala en avgift. Jämför det med att bo i hyresrätt hela livet jämfört med bostadsrätt!

Det kan såklart vara dyrare i början att köpa träningsredskap, men redan efter några månader kan du ha tjänat in pengarna. Köper du större och mer avancerad utrustning kanske det tar 1-2 år att spara in pengarna, men efter det tränar du gratis. Man skulle även kunna säga att du då tjänar pengar varje månad eftersom du inte behöver betala någon månadsavgift.

3. Du kan enkelt kombinera nytta med nöje

När du tränar hemma är det lätt att vara effektiv och kombinera nytta med nöje. Som ett exempel, istället för att vara ute och promenera kan du köpa en stepmaskin eller trappmaskin och ställa framför ett högt bord. Sen kan du gå i trappmaskinen samtidigt som du jobbar, pluggar eller läser en bok. Eller varför inte ställa din stepmaskin framför TV’n och kolla på din favoritserie eller nyheterna? På detta sätt sparar du ytterligare tid som i punkt 1 ovan.